fbpx

Schoolband battle

De schoolband battle is een initiatief van MON. Het is de bedoeling om dit jaarlijks vorm te geven door het houden van 4 voorrondes en 1 finale ronde gevormd door de winnaars van de voorrondes.

Voor wie?

Deze battle is vooral gericht op schoolbands in Noord Nederland, dus Groningen, Friesland en Drenthe. Deelnemers hoeven niet perse bands te zijn, ook singer-/songwriters, solisten en duo’s zijn welkom.

Voorwaarde is wel dat een school wordt vertegenwoordigd. Per school kan daarom één band/solist/duo/singer-/songwriter meedoen. Het is aan de school zelf te bepalen wie de school gaat vertegenwoordigen op de battle.

Hoe en wanneer?

De voorrondes worden gehouden op het podium van MON in de laatste week van maart, de tweede en vierde week van april en in de eerste week van mei. De finale wordt in de vierde week van mei gehouden. Ook op het podium van MON.

Op deze manier hoeft de schoolband battle niet de reguliere examens te doorkruisen. Mogelijk kan het deelnemen aan de voorrondes en de finale studiepunten opleveren. Het is wel zaak om dit goed met je muziekdocent door te spreken.

Wat kost het?

Voor de deelnemer: niks. Neem wel je eigen instrument (en liefst je eigen microfoon) mee. Een drumstel kan vanuit MON geregeld worden. Op het podium de PA van MON gebruikt. MON levert de geluidsman

Aan het publiek vragen we 2 euro entree om daarmee de kosten van de zaal, de geluidsman en de apparatuur te bekostigen.

Uiteraard gelden de huisregels van MON

Wat levert het op?

Alle finalisten krijgen een prijs:

  • Voor de 4e plaats:
  • een oefenruimte bij MON van 3 uur
  • aandenken van deelname schoolband battle;
  • Voor de 3e plaats:
  • een oefenruimte van 2 x 3 uur beschikbaar
  • Voor de 2e plaats is een oefenruimte van 3 x 3 uur beschikbaar
  • Voor de 1e plaats is een oefenruimte van 4 x 3 uur beschikbaar krijgt een wisselbeker en een optreden in de stad

Ruud de Vries
Directie MON

<< Terug naar Projecten van MON