fbpx

Sociale activering door middel van muziek

Veel mensen zijn door omstandigheden niet in staat om zelfstandig sociaal actief te zijn in de samenleving.

Dat is jammer want dit werkt vereenzaming in de hand, met als gevolg vluchtgedrag uit de realiteit via drugs, medicijnen, gamen, “netflixen”, of andere methoden. Een depressie ligt op de loer.

En vaak kan men er ook niet veel aan doen: corona werkt dan ook niet echt mee! Sociale inactiviteit kan ontstaan door botte pech (scheiding, ontslag, huisuitzetting), door een fysieke – of geestelijke beperking, door geldzorgen of misschien door een forensische oorzaak (detentie, proefperiode).

Hoe dan ook: er is wel iets aan te doen, maar dan moet de betreffende persoon dit wel willen. Vanuit MON heb ik samen met Joop Groenewold een aantal workshops bedacht die ervoor kunnen zorgen dat men weer sociaal actief wordt met behulp van het maken van muziek!

Immers: we hebben de faciliteiten en de kennis, in de vorm van muziekdocenten, een studio, een meewerkend orthopedagoog en een psycholoog. En natuurlijk onze ruimtes….

Op dit moment ben ik in gesprek met verschillende gemeenten, de GGZ, Lentis en VNN. Mocht je naar aanleiding van dit stuk interesse hebben, neem dan contact op met mij via info@monoord.nl. Zet er even bij in het onderwerp “sociale activering”.

Wie weet zien we elkaar binnenkort?

Ruud de Vries
Directie MON

<< Terug naar Projecten van MON