fbpx

Bart-Jan Hogenhuis – DrumlesGroningen

Toen Bart-Jan Hogenhuis Lewis Nash hoorde spelen op een plaat van Oscar Peterson was er geen weg meer terug.

Opleiding
Hij zette zijn zinnen op een drumcarrière, werd aangenomen op het Prins Claus Conservatorium en leerde daar het vak van Steve Altenberg, Joost van Schaik en Ralph Peterson Jr.

Na zijn afstuderen in 2010 vertrok Bart-Jan met een Huygens beurs en een Fullbright scholarship naar de mondiale hoofdstad van de jazz. In New York City dompelde hij zich twee jaar onder in de muziek, terwijl hij verder studeerde voor een masterdiploma bij Gene Jackson en Vince Cherico aan de Aaron Copland School of Music.

Carrière
Met zijn masterdiploma op zak keerde Bart-Jan in 2012 terug naar Nederland. In de zeven jaar die hij in Amsterdam doorbracht, bouwde hij een succesvolle lespraktijk op en trad hij op met verschillende ensembles door het hele land. Ook richtte hij zijn eigen band op, het Bart-Jan Hogenhuis Kwartet, waarvoor hij alle muziek schrijft. Met dit kwartet, aangevuld met gitarist Daan Kleijn, nam hij zijn debuutalbum Prime op, dat uitkwam in februari 2020.

Lesgeven
Al tijdens zijn bachelorstudie begon Bart-Jan met het opdoen van kennis en ervaring in het lesgeven. Zijn 15 jaar ervaring maken dat vrijwel iedere (aspirant) drummer zijn of haar plekje kan vinden bij Bart-Jan op les. Drummers van alle niveaus en leeftijden zijn welkom, of je nu net begint, of toewerkt naar een conservatoriumopleiding. Je kunt bij Bart-Jan uiteraard terecht voor jazz, maar net zo goed voor pop en rockmuziek. Kijk voor meer informatie op de website, of schrijf je meteen in voor een proefles!

06 – 26716075