fbpx

Crowdfunding Status Update

Het leek zo mooi! Samen met Symbid Rotterdam en directe vrienden, familie, kennissen, de doelgroep (lees: de bands) en zakelijke vrienden de crowdfunding doen voor MON.

We hadden afgesproken dat er 210 000 euro opgehaald moest worden. Hele klus natuurlijk! Dus hebben we afgesproken dat er gedurende de periode van 5 september tot 5 december eerst de vrienden, familie, kennissen en de bands in de gelegenheid zouden worden gesteld om te funden, door te investeren in aandelen van 20 euro.

Als we om en nabij 25.000 euro (rond 15% van het eindbedrag) op deze manier bij elkaar zouden halen, zou dat voldoende houvast moeten bieden om daarna de crowdfunding online te zetten via Symbid, om zodoende investeerders uit heel Nederland te interesseren voor MON.

Tot onze grote verbazing ( en ook van de Triodosbank) heeft Symbid Rotterdam per 30 november de samenwerking opgezegd met MON, omdat men bij Symbid van mening was dat er te weinig geld is opgehaald in de eerste fase, namelijk 6.700 euro. Echter: wij hebben van 3 grotere investeerders de harde toezeggingen – op papier – gekregen dat er voldoende geld zou worden geïnvesteerd om zo aan de 25.000 euro te komen. Dat was voor Symbid dus niet genoeg. Men is van mening dat het vooral uit het Noorden van Nederland moet komen en men verwacht niet dat dit gaat lukken.

Kortom: MON heeft aan de afspraak voldaan, Symbid Rotterdam zegt voortijdig de samenwerking met MON op en zet daarmee de investeerders buitenspel, lees: de mensen in Noord Nederland (jullie dus).

Vanaf vrijdag 11 december zal het geïnvesteerde geld minus kosten teruggestort worden in uw Symbid-Wallet en wordt de pitch door Symbid verwijderd. Vanuit uw Symbid-Wallet kunt u het geld terug laten storten op uw bankrekening.

Wat nu?

Wij vinden dat de funding door moet gaan , maar willen daarover eerst overleg met de Triodosbank. Daarom hebben wij al de grotere investeerders gevraagd om het geïnvesteerde bedrag na teruggave voor MON te reserveren. Dat vragen we nu ook aan jullie: zijn jullie bereid om het teruggestorte bedrag voor MON te reserveren als we de crowdfunding zelf voortzetten?

Zodra meer bekend van de Triodosbank, komen we bij jullie terug via de mail.

Alvast bedankt voor het in MON gestelde vertrouwen!!!

Namens Team MON:

Peter Lok, Erik Mast, Peter Meijer, Evert Bus, Hilde Stolting, Silvia Lammers en Ruud de Vries